REUFUS 5.5 Cinc refugis / cinc cims

Presentació

Són moltes les rutes ja organitzades que hi ha al Pirineu, segurament, les més conegudes i emblemàtiques, per la seva bellesa o la seva tradició, són “La Carros de Foc” al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici,  “La Cavalls del Vent”  al Parc Natural del Cadí-Moixeró i “Les Portes del Cel”al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Però sovint, no sempre gaudim dels dies necessaris per poder destinar a tota una d’aquestes rutes i menys a totes tres alhora, per gaudir de la diversitat de paisatges que amaguen, tant diferents entre sí.

El que us proposem és conèixer el Pirineu català, fent un tastet de cada una d’aquestes rutes, però sense temps, ni obligacions. Amb total llibertat de dates i cadascú, a la seva manera i al seu aire, però amb la comoditat d’una organització conjunta. Unim 5 refugis allunyats, però cadascun situat al cor d’aquestes rutes. Cinc refugis que comparteixen passió pel bon tracte i situats en paratges indòmits que ens permetran gaudir i descobrir el paisatge del Pirineu.

Refugi de Prats d’Aguiló: Cavalls del Vent

Refugi de Certascant: Les Portes del Cel

Refugi del Pla de la Font: Carros de Foc Plus

Refugi Saboredo: Carros de Foc

Refugi del Gerdar: Carros de Foc Plus.

Funcionament

Us proposem durant 2 anys visitar aquests refugis. Alguns, per proximitat, es poden encadenar tot caminant, si es prefereix allargar rutes, però no és obligatori. Pots anar a un refugi per cada visita en cotxe que fas al Pirineu i així dedicar el temps a descobrir aquella zona concreta. Quan haureu visitat tots 5 refugis se us otorgarà una samarreta de forma gratuita com a record d’aquesta experiència.

En el primer dels refugis que s’escullin per realitzar la primera Mitja Pensió (Dormir+sopar+esmorzar) et donaran el forfait. La inscripció i el forfait, són gratuïts. Aquest forfait, s’ha de segellar en tots els refugis on fareu les pròximes mitges pensions. No és obligat cap ordre, ni direcció. Cadascú s’organitza la seva ruta en funció de les seves necessitats i imaginació. Només cal entregar el forfait, en el últim refugi on estigueu allotjats i us obsequiarem amb la samarreta de REFUS 5.5 que validarà la finalització de la vostra ruta.

Pels més agosarats i intrèpids, us proposem combinar l’estada en els refugis amb l’ascensió a un cim. Cims de Comabona, Certascan, Pinetó, Basiero i Tuc de Saboredo. 5 refugis, 5 cims. Els qui optin per aquesta modalitat més extrema, a part de la samarreta que s’enduran al finalitzar el circuït, també participaran en un sorteig de material de muntanya per import de 300€ que es farà cada dos anys . El primer sorteig serà el 15 de setembre del 2020.

Podeu fer les reserves de tots els refugis a través de http://www.refusonline.com.

La nostra proposta. El cim de Basiero

El cim de Basiero, és un cim amb unes vistes privilegiades del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L’ascensió que us proposem, és una ruta molt bonica, fora dels circuits més turístics però llarga i amb desnivell (1398m). Es requereix de certa experiència en muntanya i saber orientar-se amb un mapa i per corriols fitats.

Sense dificultat tècnica peró amb 2898m d’alçada, és el cim més alt de la zona.

Opció circular per Cabanes

Sortint a peu des del refugi, per la Vall de Cabanes, es pot anar i tornar pel mateix sender o baixar per l’estany Blau i així variar la major part del camí.

basiero dibuix per cabanes

Opció circular pujant per la Vall de Gerber i baixant per la Vall de Cabanes

Pels més agosarats que vulguin allargar el camí, poden sortir a peu des del refugi i anar a buscar la Vall de Cabanes, pel camí de la Cascada. També es pot escursar l’excursió, anat en cotxe fins el pàrquing de pa Peülla (t’estalvies unes 2 o 3 hores i surts des de gairebé 1900m). Es pot anar i tornar per la mateixa Vall o fer una circular, pujant per la Vall de Gerber i baixant per Cabanes.

circular basiero dibuix

 

 

A %d bloguers els agrada això: